Jednoduchý recept

Povidla z čerstvých borůvek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48151

Ingredience

2 kg Borůvky
500 g Cukr krystal

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 154 kcal
Kilojoule 643kJ
11% Sacharidy 39 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
1% Bílkoviny 1 g

Povidla z čerstvých borůvek postup přípravy receptu:

1

Borůvky přebereme, očistíme, odstraníme lístky a stopky. Na sítu důkladně propláchneme studenou vodou a nasypeme do hrnce. Rozvaříme zcela doměkka a prolisujeme.

2

Přidáme cukr a mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Poté kaši po částech dáváme do kastrolu a za stálého míchání vaříme, až začne rosolovatět. Rozdělíme do připravených skleniček, necháme vychladnout a uzavřeme. Odložíme na temné místo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept