Tresčí salát s mandlovým dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tresčí salát s mandlovým dresinkem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48152 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
30 g | Mandle |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
50 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
300 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 57,9mg |
Draslík | 807,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,5mg |
Vitamín E | 5,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Mandle, Ocet vinný, Paprika červená, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tresčí salát s mandlovým dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Tresku nakrájíme na malé kousky, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm rybu 5 minut smažíme, pak ji opepříme. |
2 | Salát omyjeme a natrháme na malé kousky. Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. |
3 | Mandle spaříme, oloupeme a umeleme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželku opláchneme pod studenou vodou a najemno nasekáme. |
4 | V misce smícháme metlou olej s mletými mandlemi, prolisovaným česnekem a nakrájenou petrželkou, podle chuti přidáme citronovou šťávu, opepříme a osolíme. |
5 | Nakrájenou zeleninu smícháme ve velké míse s osmaženými kousky ryby, podle chuti přidáme ocet, pepř a sůl. |
6 | Salát rozprostřeme na talíře, přelijeme mandlovou omáčkou a podáváme. |