Jednoduchý recept

Tresčí salát s mandlovým dresinkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48152
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Citronová šťáva
30 g Mandle
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet vinný
50 ml Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
1 ks Salát hlávkový
1 špetka Sůl
300 g Treska aljašská

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 479 kcal
Kilojoule 2 003kJ
3% Sacharidy 9 g
47% Tuky 35 g
11% Sodík 225 mg
57% Bílkoviny 32 g

Tresčí salát s mandlovým dresinkem postup přípravy receptu:

1

Tresku nakrájíme na malé kousky, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm rybu 5 minut smažíme, pak ji opepříme.

2

Salát omyjeme a natrháme na malé kousky. Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky.

3

Mandle spaříme, oloupeme a umeleme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželku opláchneme pod studenou vodou a najemno nasekáme.

4

V misce smícháme metlou olej s mletými mandlemi, prolisovaným česnekem a nakrájenou petrželkou, podle chuti přidáme citronovou šťávu, opepříme a osolíme.

5

Nakrájenou zeleninu smícháme ve velké míse s osmaženými kousky ryby, podle chuti přidáme ocet, pepř a sůl.

6

Salát rozprostřeme na talíře, přelijeme mandlovou omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept