Jednoduchý recept

Česneková marináda na maso

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 5 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48154
Kategorie: Marinády

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
4 stroužek Česnek
1 kávová lžička Citronová šťáva
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Rozmarýn sušený
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
2 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 140 kcal
Kilojoule 587kJ
1% Sacharidy 5 g
18% Tuky 13 g
6% Sodík 119 mg
1% Bílkoviny 1 g

Česneková marináda na maso postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a prolisujeme.

2

V míse metlou důkladně smícháme olej, bílé víno a prolisovaný česnek, podle chuti přidáme citronovu šťávu, bazalku, tymián a rozmarýn, opepříme a osolíme.

Poznámka

Sušené bylinky můžeme nahradit bylinkami čerstvými. Čím déle maso marinujeme, tím více je pak chutnější a křehčí. Maso před tepelnou úpravou od marinády osušíme, scezenou marinádu ale můžeme použít jako podklad pro pečení nebo smažení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept