Česneková marináda na maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česneková marináda na maso
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48154 |
Kategorie: | Marinády |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 63,6mg |
Vláknina | 982,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Rozmarýn sušený, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česneková marináda na maso postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a prolisujeme. |
2 | V míse metlou důkladně smícháme olej, bílé víno a prolisovaný česnek, podle chuti přidáme citronovu šťávu, bazalku, tymián a rozmarýn, opepříme a osolíme. |
Poznámka
Sušené bylinky můžeme nahradit bylinkami čerstvými. Čím déle maso marinujeme, tím více je pak chutnější a křehčí. Maso před tepelnou úpravou od marinády osušíme, scezenou marinádu ale můžeme použít jako podklad pro pečení nebo smažení.