Jednoduchý recept

Zajíc s rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 48159

Ingredience

150 g Anglická slanina
600 g Brambory vařené
250 g Cibule
3 g Jalovec
2 g Kmín drcený
40 g Máslo čerstvé
2 g Nové koření mleté
3 g Pepř černý mletý
300 g Rajčata
12 g Sůl
1 dl Voda pitná
1000 g Zaječí maso
5 g Česnek sušený
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 479 kcal
Kilojoule 2 003kJ
8% Sacharidy 29 g
28% Tuky 21 g
66% Sodík 1 g
76% Bílkoviny 43 g

Zajíc s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Očištěného a odblaněného zajíce naporcujeme, anglickou slaninu nakrájíme na klínky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, žampiony na plátky, cibuli nadrobno. Drcený jalovec, mleté nové koření, mletý pepř spolu promícháme a v této směsi koření obalíme klínky slaniny a prošpikujeme jimi zaječí maso.

2

Do pekáčku vyskládáme díly masa, přidáme máslo, cibuli, osolíme, okmínujeme, přidáme sušený česnek, podlijeme trochou vody a dáme do trouby péct. Asi po půl hodině maso obložíme rajčaty a žampiony, podle potřeby podlijeme a dopečeme.

3

Zaječí díly upravíme na talíře, obložíme rajčaty se žampiony a podáváme s vařeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept