Zajíc s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc s rajčaty
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48159 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
600 g | Brambory vařené |
5 g | Česnek sušený |
250 g | Cibule |
3 g | Jalovec |
2 g | Kmín drcený |
40 g | Máslo čerstvé |
2 g | Nové koření mleté |
3 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
12 g | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
1000 g | Zaječí maso |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory vařené, Česnek sušený, Cibule, Kmín drcený, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zaječí maso, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Nové koření mleté, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zajíc s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a odblaněného zajíce naporcujeme, anglickou slaninu nakrájíme na klínky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, žampiony na plátky, cibuli nadrobno. Drcený jalovec, mleté nové koření, mletý pepř spolu promícháme a v této směsi koření obalíme klínky slaniny a prošpikujeme jimi zaječí maso. |
2 | Do pekáčku vyskládáme díly masa, přidáme máslo, cibuli, osolíme, okmínujeme, přidáme sušený česnek, podlijeme trochou vody a dáme do trouby péct. Asi po půl hodině maso obložíme rajčaty a žampiony, podle potřeby podlijeme a dopečeme. |
3 | Zaječí díly upravíme na talíře, obložíme rajčaty se žampiony a podáváme s vařeným bramborem. |