Jednoduchý recept

Meruňkový koláč s mandlemi a smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 48160

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
30 g Mandle
0,5 kg Meruňky
250 g Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
125 g Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 438kJ
18% Sacharidy 64 g
43% Tuky 32 g
4% Sodík 80 mg
23% Bílkoviny 13 g

Meruňkový koláč s mandlemi a smetanou postup přípravy receptu:

1

Na pracovní plochu nasypeme mouku, poprášíme ji solí a uprostřed uděláme důlek. Do něj vlijeme 2 lžíce ledové vody a rozklepneme vajíčko. Na okraje mouky nakrájíme studené máslo, vše promícháme a vypracujeme hladké těsto.

2

Těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na 4 čtverce, které dáme do zapékacích forem. Vytvarujeme alespoň 1 cm vysoký okraj, přikryjeme a necháme 30 minut v chladu uležet.

3

Mandle spaříme, oloupeme a umeleme, smícháme je v misce se smetanou, směs dochutíme citronovu šťávou a cukrem. Meruňky omyjeme, rozpůlíme a odpeckujeme.

4

Do forem s těstem nalijeme rozprostřeme rovnoměrně smetanu s mandlemi a přidáme půlky meruněk.

5

Koláče pečeme 25 minut v troubě předehřáté na 160 stupňů Celsia.

Poznámka

Čerstvé meruňky můžeme nahradit meruňkami kompotovanými, které necháme v sítu okapat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept