Recept

Rizoto s houbami a vepřovým masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 48162
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Houby sušené
200 g Hrášek
50 g Máslo čerstvé
5 ks Okurky nakládané
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
350 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
50 g Sýr Eidam cihla 30%
500 g Vepřové maso libové
750 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,043 kcal
Kilojoule 4 363kJ
32% Sacharidy 115 g
56% Tuky 42 g
304% Sodík 6 g
89% Bílkoviny 50 g

Rizoto s houbami a vepřovým masem postup přípravy receptu:

1

Dvě hodiny před započetím vaření do studené vody namočíme houby. Cibuli nasekáme nadrobno a vložíme na olej do kastrolu. Počkáme, než cibulka zesklovatí, a potom přihodíme vepřové maso, které jsme předtím nakrájeli na menší kousky. Restujeme, dokud se kousky masa nezatáhnou. Potom je lehce osolíme a opepříme.

2

K masu přidáme předem namočené houby, přilijeme i vodu, v níž jsme houby máčeli. Vlijeme zeleninový vývar a necháme vařit. Jakmile odhadneme, že by maso mohlo být z poloviny hotové, přisypeme k němu rýži, kterou jsme předtím propláchli a zbavili tak přebytečného škrobu. Rýže musí být úplně ponořená, pokud je to nutné, přilijeme tedy ještě další vývar.

3

Mezitím předehřejeme troubu na 160 °C. Počkáme, až začne rizoto vřít, potom odstavíme kastrol z ohně. Zakryjeme kastrol poklicí a vložíme do vyhřáté trouby, kde ho necháme 20 minut dopékat při teplotě 160 °C. Na másle zatím na pánvi orestujeme hrášek.

4

Jakmile je rizoto hotové, vyndáme ho z trouby a promícháme s orestovaným hráškem. K rizotu podáváme ke každé porci rozkrájenou nakládanou okurku a sypeme nastrouhaným sýrem Eidamem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept