Jednoduchý recept

Kuře na víně se žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 48164
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
600 g Kuřecí prsa
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Rozmarýn sušený
2 ks Šalotka
100 g Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
2,5 dl Víno bílé
400 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 572kJ
6% Sacharidy 23 g
14% Tuky 10 g
13% Sodík 253 mg
68% Bílkoviny 38 g

Kuře na víně se žampiony postup přípravy receptu:

1

Žampiony omyjeme a necháme v sítu okapat. Menší žampiony necháme vcelku, větší nakrájíme na půlky nebo čtvrtky.

2

Česnek a šalotku oloupeme a nasekáme najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky.

3

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, opepříme a osolíme. Ve velké pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran smažíme 5 minut. Pak je vyjmeme a uschováme v teple - např. v mírně vyhřáté troubě.

4

Na oleji v pánvi krátce osmahneme nakrájenou šalotku a česnek, přidáme nakrájené žampiony a trochu rozmarýnu, na prudkém ohni za stálého míchání smažíme 5 minut. Do pánve pak přilijeme polovinu bílého vína a vaříme, dokud se neodpaří. Potom vlijeme druhou polovinu vína a přimícháme smetanu, přidáme maso a dusíme 10 minut pod pokličkou na mírném ohni.

5

Měkká kuřecí prsa vyjmeme a nakrájíme na plátky, dáme na talíře a uschováme v teple.

6

Do omáčky v pánvi přidáme nakrájená rajčata, dochutíme ji pepřem a solí a ještě krátce povaříme. Omáčkou přelijeme maso a podáváme.

7

Vhodnou přílohou jsou například vařené široké nudle nebo vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept