Recept

Candát s houbovým kubou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 48165

Ingredience

600 g Candát obecný
150 g Máslo čerstvé
Kuba
30 g Cibulka jarní
1 ks Houby sušené
300 g Kroupy ječné
2 kávová lžička Majoránka
100 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
3 stroužek Česnek
Kuřecí šťáva
4 g Bobkový list
300 g Kuřecí skelety
150 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Sůl
4 l Voda pitná
200 polévková lžíce Zeleninová směs jarní - mražená
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

71% Kalorie 1,404 kcal
Kilojoule 5 873kJ
34% Sacharidy 121 g
116% Tuky 87 g
17% Sodík 347 mg
84% Bílkoviny 47 g

Candát s houbovým kubou postup přípravy receptu:

1

Houby namočíme do studené vody na 20-30 minut. Filety candáta vykostíme, připravíme čtyři 150 g porce, které umyjeme a usušíme. Kůži příčně nařízneme, osolíme, opepříme. Necháme stranou k dalšímu použití.

2

Příprava kuby: V pánvi rozpálíme máslo a na něm zpěníme nakrájenou jarní cibulku s oloupaným a nakrájeným česnekem. Přidáme scezené a nakrájené houby, propláchnuté kroupy, vložíme lístky tymiánu, osolíme, opepříme, všechny suroviny restujeme. Zalijeme je vroucí vodou, přiklopíme poklicí a na slabém ohni, za občasného míchání vaříme až do změknutí krup. Těsně před dokončením vaření přisypeme majoránku.

3

Kuřecí šťáva: Kuřecí kosti a křídla dáme na plech nebo pekáč a zapečeme je v troubě. Do hrnce dáme máslo, rozpálíme, vsypeme mraženou polévkovou zeleninu, kterou opečeme na mírném plamínku - pečeme na hnědý základ. Přidáme zapečené kosti a křídla, sůl, celý pepř, bobkový list, pepř, oloupaný celý česnek, nakonec zalijeme vodou. Přivedeme k varu a pod poklicí na slabém plamínku vaříme 180 minut. Až bude šťáva vyvařená na jednu třetinu, tak potom můžeme šťávu scedit, popřípadě ještě povařit.

4

V pánvi rozpálíme máslo, vložíme do něj připravené filé z candáta nejprve kůži dolu a opečeme do křupava. Filet otočíme na druhou stranu a také opečeme.

5

Ještě horké opečené filety candáta rozdělíme na jednotlivé talíře. Ke každému candátu naaranžujeme kubu, přilijeme šťávu. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou nati, přiložíme konfitovaný česnek a ihned podáváme.

Poznámka

Takto připravené filety candáta podáváme jako hlavní teplé jídlo. Konfidovaný česnek: Celou neoloupanou hlavičku česneku dáme do kastrůlku, zalijeme olivovým olejem a přidáme rozmarýn. Přiklopíme poklici a na úplně malém ohni povaříme doměkka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept