Candát s houbovým kubou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát s houbovým kubou
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 48165 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Candát obecný |
150 g | Máslo čerstvé |
Kuba | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
30 g | Cibulka jarní |
1 ks | Houby sušené |
300 g | Kroupy ječné |
2 kávová lžička | Majoránka |
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Kuřecí šťáva | |
4 g | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
300 g | Kuřecí skelety |
150 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 l | Voda pitná |
200 polévková lžíce | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 481,8mg |
Vláknina | 75g |
Vitamín A | 40,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 129,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Majoránka, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná, Bobkový list, Česnek, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Houby sušené, Kroupy ječné, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kuřecí skelety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Candát s houbovým kubou postup přípravy receptu:
1 | Houby namočíme do studené vody na 20-30 minut. Filety candáta vykostíme, připravíme čtyři 150 g porce, které umyjeme a usušíme. Kůži příčně nařízneme, osolíme, opepříme. Necháme stranou k dalšímu použití. |
2 | Příprava kuby: V pánvi rozpálíme máslo a na něm zpěníme nakrájenou jarní cibulku s oloupaným a nakrájeným česnekem. Přidáme scezené a nakrájené houby, propláchnuté kroupy, vložíme lístky tymiánu, osolíme, opepříme, všechny suroviny restujeme. Zalijeme je vroucí vodou, přiklopíme poklicí a na slabém ohni, za občasného míchání vaříme až do změknutí krup. Těsně před dokončením vaření přisypeme majoránku. |
3 | Kuřecí šťáva: Kuřecí kosti a křídla dáme na plech nebo pekáč a zapečeme je v troubě. Do hrnce dáme máslo, rozpálíme, vsypeme mraženou polévkovou zeleninu, kterou opečeme na mírném plamínku - pečeme na hnědý základ. Přidáme zapečené kosti a křídla, sůl, celý pepř, bobkový list, pepř, oloupaný celý česnek, nakonec zalijeme vodou. Přivedeme k varu a pod poklicí na slabém plamínku vaříme 180 minut. Až bude šťáva vyvařená na jednu třetinu, tak potom můžeme šťávu scedit, popřípadě ještě povařit. |
4 | V pánvi rozpálíme máslo, vložíme do něj připravené filé z candáta nejprve kůži dolu a opečeme do křupava. Filet otočíme na druhou stranu a také opečeme. |
5 | Ještě horké opečené filety candáta rozdělíme na jednotlivé talíře. Ke každému candátu naaranžujeme kubu, přilijeme šťávu. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou nati, přiložíme konfitovaný česnek a ihned podáváme. |
Poznámka
Takto připravené filety candáta podáváme jako hlavní teplé jídlo. Konfidovaný česnek: Celou neoloupanou hlavičku česneku dáme do kastrůlku, zalijeme olivovým olejem a přidáme rozmarýn. Přiklopíme poklici a na úplně malém ohni povaříme doměkka.