Recept

Pstruh uzený podávaný se špenátem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (11%)
ID receptu: 48166

Ingredience

200 g Baby špenát
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
400 g Karotka baby
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
800 g Pstruh
250 g Rajčata Cherry
1 špetka Sůl
5 stroužek Česnek
400 g Špenát listový mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 463 kcal
Kilojoule 1 939kJ
5% Sacharidy 17 g
37% Tuky 28 g
10% Sodík 208 mg
67% Bílkoviny 38 g

Pstruh uzený podávaný se špenátem postup přípravy receptu:

1

Baby karotku očistíme, opláchneme a nakrájíme na špalíčky široké asi půl centimetru. Lehce osladíme. Vložíme na pánev s rozpáleným máslem a restujeme. Pak zakapeme citronovou šťávou a ještě lehce osladíme.

2

Česnek rozdělíme na dvě poloviny. Polovinu oloupeme, nasekáme nadrobno a vložíme do kastrůlku, kde ho orestujeme na rozpáleném másle, aby se rozvinulo jeho aroma. K česneku pak přidáme rozmrazený listový špenát,který jsme předtím zbavili přebytečné tekutiny. Osolíme, opepříme a dosladíme podle chuti. Přilijeme trochu vody a dusíme pod pokličkou. Těsně předtím, než budeme špenátovou směs podávat, k ní přidáme lístky baby špenátu.

3

Zatímco se špenátová směs dusí, připravíme filety z pstruha a dáme je na pařák, kde je napaříme.

4

Do pánve vložíme kousek másla a rozehřejeme, vložíme cherry rajčátka, zbytek neoloupaného česneku a restujeme, dokud na rajčátkách nepopraská slupka.

5

Servírujeme pstruha, k němu baby karotku, špenát a restovaná rajčata.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept