Pstruh uzený podávaný se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh uzený podávaný se špenátem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 48166 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Baby špenát |
5 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
400 g | Karotka baby |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
800 g | Pstruh |
250 g | Rajčata Cherry |
400 g | Špenát listový mražený |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 116,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 15g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Baby špenát, Česnek, Citronová šťáva, Cukr krupice, Karotka baby, Pepř bílý, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Rajčata Cherry, Špenát listový mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh uzený podávaný se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Baby karotku očistíme, opláchneme a nakrájíme na špalíčky široké asi půl centimetru. Lehce osladíme. Vložíme na pánev s rozpáleným máslem a restujeme. Pak zakapeme citronovou šťávou a ještě lehce osladíme. |
2 | Česnek rozdělíme na dvě poloviny. Polovinu oloupeme, nasekáme nadrobno a vložíme do kastrůlku, kde ho orestujeme na rozpáleném másle, aby se rozvinulo jeho aroma. K česneku pak přidáme rozmrazený listový špenát,který jsme předtím zbavili přebytečné tekutiny. Osolíme, opepříme a dosladíme podle chuti. Přilijeme trochu vody a dusíme pod pokličkou. Těsně předtím, než budeme špenátovou směs podávat, k ní přidáme lístky baby špenátu. |
3 | Zatímco se špenátová směs dusí, připravíme filety z pstruha a dáme je na pařák, kde je napaříme. |
4 | Do pánve vložíme kousek másla a rozehřejeme, vložíme cherry rajčátka, zbytek neoloupaného česneku a restujeme, dokud na rajčátkách nepopraská slupka. |
5 | Servírujeme pstruha, k němu baby karotku, špenát a restovaná rajčata. |