Zajíc na pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc na pivě
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48167 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
600 g | Brambory vařené |
300 g | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
200 g | Cibule |
3 g | Jalovec |
2 g | Kmín celý |
4 g | Koření Zvěřina |
300 g | Mrkev kořen |
2 g | Nové koření celé |
5 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý celý |
3 g | Pepř černý mletý |
300 g | Petržel kořen |
1000 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 g | Slanina vepřová |
12 g | Sůl |
1500 g | Zaječí maso |
2 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 225,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 243,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Celer bulvový, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Kmín celý, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Zaječí maso, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření Zvěřina nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zajíc na pivě postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájíme na hranolky, cibuli nasekáme nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme. Polovinu zeleniny nasypeme na dno pekáče, na ni položíme očištěného zajíce vcelku, osolíme, opepříme, posypeme kostičkami slaniny, zasypeme druhou polovinou zeleniny, cibulí, česnekem, okořeníme novým kořením, jalovcem, celým pepřem, kmínem, zázvorem, mletou paprikou, kořením na zvěřinu, přidáme bobkový list, špetku chilli koření a podlijeme pivem. |
2 | Pekáč vložíme do trouby a maso pečeme doměkka. V průběhu pečení zajíce jednou obrátíme. Pokud možno již nepodléváme. Šťáva by měla být přírodní, jemně zahuštěná zeleninou. |
3 | Upečeného zajíce naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme zeleninovou šťávou. |