Restované kuřecí kousky s krabími tyčinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Restované kuřecí kousky s krabími tyčinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 48168 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
250 g | Krabí tyčinky |
250 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
2 ks | Kuřecí prsa |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pórek |
300 g | Rýže jasmínová |
1 špetka | Sůl |
6 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 66,2mg |
Draslík | 831,0mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 24,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Krabí tyčinky, Kukuřice cukrová nakládaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pórek, Rýže jasmínová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Restované kuřecí kousky s krabími tyčinkami postup přípravy receptu:
1 | Připravíme pánev. Kuřecí prsní řízky nakrájíme na kousky a orestujeme na 2 lžících oleje. Nachystáme druhou pánev, na kterou vložíme pórek nakrájený na asi centimetrové špalíčky a orestujeme ho na druhé polovině oleje. Kuřecí kousky lehce posolíme. Na asi centimetr široké špalíčky nakrájíme i krabí tyčinky. K hotovému masu přidáme orestovaný pórek a syrové kousky krabích tyčinek, přisypeme konzervovanou kukuřici. |
2 | Všechny ingredience promícháme, zahřejeme na mírném ohni. |
3 | Mezitím co se připravuje maso, uvaříme podle návodu na obalu (jeden díl rýže, dva díly vody a špetka soli) jasmínovou rýži, kterou pak podáváme ke kuřecí směsi jako přílohu. |