Jednoduchý recept

Omeleta s brambory a uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (11%)
ID receptu: 48169

Ingredience

2 ks Brambory
1 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
200 g Uzené maso vařené
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 789 kcal
Kilojoule 3 303kJ
5% Sacharidy 17 g
92% Tuky 69 g
13% Sodík 254 mg
34% Bílkoviny 19 g

Omeleta s brambory a uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Uzené maso pokrájíme na menší kostičky a vložíme na pánev, kde masové kostky na rozehřátém sádle orestujeme. Cibule nakrájíme na kolečka, pokud je cibule větší, kolečka ještě přepůlíme. Přidáme cibuli k restovaným masovým kostkám a necháme ji zesklovatět. Dopředu uvaříme dvě brambory, které oloupeme a nakrájíme. Kousky brambor přidáme do pánve. Pokmínujeme. Nesolíme, protože uzené je slané samo o sobě.

2

Do misky rozklepneme tři vejce a rozšleháme je. Zalijeme jimi směs na pánvi a stejnoměrně je na ní necháme rozlít. Počkáme, dokud omeleta neztuhne, pak ji vyjmeme z pánve, opepříme a případně i dosolíme.

Poznámka

V létě můžeme servírovat s čerstvými zeleninovými saláty, v zimě s nakládanými čalamádami a zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept