Jednoduchý recept

Zajíc s bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 48170

Ingredience

600 g Brambory
3 g Kmín celý
2 g Majoránka
100 g Olej slunečnicový
150 g Paprika zelená
500 ml Smetana ke šlehání 30%
12 g Sůl
500 ml Víno červené
1500 g Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 791 kcal
Kilojoule 3 309kJ
5% Sacharidy 19 g
61% Tuky 45 g
46% Sodík 915 mg
106% Bílkoviny 59 g

Zajíc s bramborami postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme a nakrájíme na plátky, zelenou papriku bez jádřince na proužky. Do pekáče nalijeme olej, rozpálíme, přiložíme očištěného celého zajíce a opékáme 10 minut, zajíce obrátíme a opékáme dalších 10 minut. Osolíme, podlijeme vínem, smetanou, pekáč vložíme do trouby a pečeme půl hodiny. Nyní zajíce obložíme plátky brambor, proužky papriky, okmínujeme, posypeme majoránkou a dopečeme. Upečeného zajíce naporcujeme, doplníme bramborami s paprikou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept