Zajíc s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc s bramborami
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48170 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory |
3 g | Kmín celý |
2 g | Majoránka |
100 g | Olej slunečnicový |
150 g | Paprika zelená |
500 ml | Smetana ke šlehání 30% |
12 g | Sůl |
500 ml | Víno červené |
1500 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 202,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,7mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Majoránka, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Sůl, Víno červené, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana ke šlehání 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zajíc s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme a nakrájíme na plátky, zelenou papriku bez jádřince na proužky. Do pekáče nalijeme olej, rozpálíme, přiložíme očištěného celého zajíce a opékáme 10 minut, zajíce obrátíme a opékáme dalších 10 minut. Osolíme, podlijeme vínem, smetanou, pekáč vložíme do trouby a pečeme půl hodiny. Nyní zajíce obložíme plátky brambor, proužky papriky, okmínujeme, posypeme majoránkou a dopečeme. Upečeného zajíce naporcujeme, doplníme bramborami s paprikou a podáváme. |