Cibulačka s pivním sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulačka s pivním sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 48171 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb konzumní |
400 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Krupička dětská |
100 g | Máslo čerstvé |
1 l | Masový vývar |
100 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Krkonošský pivní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 291,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Krupička dětská, Máslo čerstvé, Masový vývar, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Šafrán, Sýr Krkonošský pivní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulačka s pivním sýrem postup přípravy receptu:
1 | Nadrobno nasekáme oloupanou cibuli. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Obojí necháme zesklovatět na másle. Mírně zasypeme dětskou krupičkou a lehce promícháme. Vše zalijeme vepřovým vývarem a přisypeme šafrán. Necháme provářet. |
2 | Přilijeme do polévky pivo a přidáme na drobné kousky pokrájený sýr. Máme-li pocit, že polévka není dost slaná, dosolíme. Ovšem opatrně, sýr je slaný. |
3 | Servírujeme s chlebem. |