Jednoduchý recept

Tykvové rizoto s parmezánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 48175
Kategorie: Rizota

Ingredience

40 g Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
300 g Rýže loupaná
20 g Šalvěj čerstvá
9 g Sůl
100 g Sýr Parmezán
500 g Tykev
1,3 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 656 kcal
Kilojoule 2 746kJ
13% Sacharidy 49 g
31% Tuky 24 g
77% Sodík 2 g
24% Bílkoviny 13 g

Tykvové rizoto s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Dužninu z tykve nakrájíme na kostičky, ve velkém hrnci rozpálíme olej a tykev 7 minut osmažíme ze všech stran. Třetinu odložíme, zbytek rozmixujeme.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přidáme rýži a asi 1 minutu opékáme. Vlijeme naběračku vroucího vývaru a mícháme za mírného vaření, dokud se téměř nevstřebá do rýže. Tento postup opakujeme, dokud rýže není měkká. Osolíme, opepříme, vmícháme máslo, rozmixovanou tykev i kostičky a nakonec strouhaný parmezán. Rizoto rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme parmezánem a nasekanou šalvějí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept