Nadívaný bažant - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívaný bažant
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 48177 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1300 g | Bažant obecný |
3 g | Jalovec |
100 g | Máslo čerstvé |
2 g | Nové koření mleté |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
600 g | Rýže dušená |
12 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
800 ml | Vývar z hovězích kostí |
150 g | Žampiony čerstvé |
1 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 273,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 484,1mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bažant obecný, Rýže dušená, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadívaný bažant postup přípravy receptu:
1 | Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky, pórek nadrobno. V pánvi rozškvaříme anglickou slaninu, jakmile pustí tuk, přisypeme žampiony s pórkem, osmahneme, osolíme, opepříme, posypeme mletým jalovcem, mletým novým kořením a zázvorem. Přidáme vejce, promícháme a odstavíme. Tuto nádivku opatrně vmačkáváme mezi kůži a maso po celém povrchu bažanta, pokud možno kůži nepoškodíme. Bažanta promačkáme, aby se nádivka pod kůží rozprostřela rovnoměrně. Bažanta vložíme do pekáčku, přidáme máslo, podlijeme vývarem, osolíme a pečeme doměkka. |
2 | Upečeného bažanta naporcujeme, doplníme dušenou rýží, přelijeme výpekem a podáváme. |
Poznámka
1