Bažant s vepřovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažant s vepřovou nádivkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48178 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1200 g | Bažant obecný |
600 g | Brambory vařené |
60 g | Máslo čerstvé |
120 ml | Mléko polotučné |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
70 g | Strouhanka |
12 g | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 277,3mg |
Draslík | 986,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Brambory vařené, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bažant s vepřovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Šunku nakrájíme na drobné kostičky, nasypeme do misky, přidáme vepřové mleté maso, vejce, strouhanku namočenou v mléce, sůl, pepř a důkladně promícháme. Touto nádivkou naplníme očištěného a vykuchaného bažanta, vložíme do pekáčku, přidáme máslo, kostičky slaniny, osolíme a dáme do trouby péct. Pečeme přibližně hodinu. Během pečené bažanta podléváme vodou podle potřeby a poléváme vypečeným tukem. |
2 | Upečeného bažanta naporcujeme a podáváme s vařeným bramborem. |