Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4818

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
600 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Cukr třtinový
75 g Kakao - prášek
400 g Maliny
1 hrst Mandle
600 g Mouka pšeničná hladká T 650
600 g Máslo čerstvé
80 g Ořechy vlašské
300 g Rybíz červený
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
10 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 358kJ
17% Sacharidy 63 g
43% Tuky 32 g
3% Sodík 58 mg
17% Bílkoviny 10 g

Sváteční dort postup přípravy receptu:

1

Nejprve utřeme máslo s cukrem a špetkou soli do pěny. Poté za stálého míchání přidáváme vejce, mouku a kakao.

2

Připravíme si čtyři dortové rozvírací formy, každou o jiné velikosti, vymažeme máslem a vysypeme mandlovými lupínky.

3

Troubu předehřejeme na 180C.

4

Těsto rozlijeme do forem ve stejné výšce. Do forem středních velikostí přidáme do jedné najemno nasekané ořechy, ve druhé posypeme těsto skořicí.

5

Pečeme 30-40minut, nejmenší formu vyjmeme dřív, cca po 20minutách.

6

Korpusy vyklopíme a necháme vychladnout.

7

Polovinu malin a rybízu namočíme do rozšlehaného bílku, poté do pískového cukru a necháme ztuhnout.

8

Korpusy naskládáme na sebe, dort ozdobíme připraveným ovocem a posypeme moučkovým cukrem.

9

Zbylé ovoce rozmačkáme se 2lžícemi třtinového cukru a tuto omáčku podáváme zvlášť k jednotlivým porcím dortu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept