Jednoduchý recept

Bažant s játrovou nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48180

Ingredience

1200 g Bažant obecný
600 g Bramborová kaše
25 g Hořčice
100 g Játra vepřová
100 g Mléko polotučné
1 g Muškátový květ
60 g Máslo čerstvé
2 g Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
100 g Strouhanka
10 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek
50 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 712 kcal
Kilojoule 2 978kJ
8% Sacharidy 28 g
52% Tuky 39 g
63% Sodík 1 g
103% Bílkoviny 58 g

Bažant s játrovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Vepřová játra odblaníme a spolu se šunkou umeleme na masovém strojku. Mleté maso vložíme do misky, přidáme kostičky slaniny, strouhanku namočenou v mléce, vejce, prolisovaný česnek, muškátový květ, sůl, pepř a důkladně promícháme. Očištěného a vykuchaného bažanta naplníme játrovou nádivkou, zašijeme, potřeme hořčicí, vložíme do pekáčku, přidáme máslo, osolíme, podlijeme troškou vody a dáme do trouby péct. V průběhu pečení poléváme bažanta vypečeným tukem a podle potřeby podléváme vodou.

2

Bažanta naporcujeme a podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept