Jednoduchý recept

Bažant se slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 48181

Ingredience

1200 g Bažant obecný
1 g Bobkový list
600 g Bramborová kaše
4 g Jalovec
60 g Máslo čerstvé
3 g Nové koření celé
3 g Pepř černý celý
200 g Slanina vepřová
10 g Sůl
1 g Tymián sušený
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 707 kcal
Kilojoule 2 959kJ
5% Sacharidy 18 g
62% Tuky 46 g
66% Sodík 1 g
91% Bílkoviny 51 g

Bažant se slaninou postup přípravy receptu:

1

Očištěného a vykuchaného bažanta naporcujeme, polovinu slaniny nakrájíme na klínky a porce bažanta jimi prošpikujeme. Druhou polovinu slaniny nakrájíme na kostičky, nasypeme do pekáčku, přiložíme porce bažanta, přidáme kousek másla, okořeníme celým pepřem, novým kořením, jalovcem, bobkovým listem, tymiánem a osolíme. Podlijeme trochou vody a pekáček vložíme do trouby péct. Během pečení podléváme po troškách vodou.

2

Upečené porce bažanta rozdělíme na talíře a podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept