Bažant se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažant se slaninou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48181 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1200 g | Bažant obecný |
1 g | Bobkový list |
600 g | Bramborová kaše |
4 g | Jalovec |
60 g | Máslo čerstvé |
3 g | Nové koření celé |
3 g | Pepř černý celý |
200 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
1 g | Tymián sušený |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 187,7mg |
Draslík | 853,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Bobkový list, Bramborová kaše, Nové koření celé, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bažant se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a vykuchaného bažanta naporcujeme, polovinu slaniny nakrájíme na klínky a porce bažanta jimi prošpikujeme. Druhou polovinu slaniny nakrájíme na kostičky, nasypeme do pekáčku, přiložíme porce bažanta, přidáme kousek másla, okořeníme celým pepřem, novým kořením, jalovcem, bobkovým listem, tymiánem a osolíme. Podlijeme trochou vody a pekáček vložíme do trouby péct. Během pečení podléváme po troškách vodou. |
2 | Upečené porce bažanta rozdělíme na talíře a podáváme s bramborovou kaší. |