Nálev k nakládání pernaté zvěře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nálev k nakládání pernaté zvěře
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 48184 |
Kategorie: | Marinády |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
200 g | Cibule |
5 g | Jalovec |
80 g | Mrkev kořen |
3 g | Nové koření celé |
250 ml | Ocet kvasný lihový |
3 g | Pepř černý celý |
80 g | Petržel kořen |
30 g | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
2000 ml | Voda pitná |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 127,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nálev k nakládání pernaté zvěře postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, zázvor nastrouháme na jemno. Do hrnce nalijeme vodu, přilijeme ocet, bílé víno, přisypeme cibuli, nastrouhanou zeleninu, přidáme jalovec, celý pepř, bobkový list a nové koření. Přivedeme k varu, osolíme a 15 minut povaříme. Vychladlý nálev slouží k nakládání zejména bažantů, koroptví, divokých holubů a podobně. Tento nálev vystačí na naložení přibližně 3 kilogramů masa. |