Jednoduchý recept

Krémový dezert s rebarborou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 48187

Ingredience

50 g Cukr krupice
40 g Cukr krystal
40 g Cukr vanilka
60 g Med včelí
120 ml Mléko plnotučné
20 g Máslo čerstvé
200 g Reveň (Rebarbora)
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 ml Tresť vanilková
5 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 676kJ
10% Sacharidy 35 g
36% Tuky 27 g
1% Sodík 14 mg
11% Bílkoviny 6 g

Krémový dezert s rebarborou postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme rebarboru na kostičky, med a vanilkový cukr. Zahříváme 6 minut, až rebarbora změkne a cukr začne karamelizovat. Rozdělíme do zapékacích misek.

2

V rendlíku zahřejeme mléko a smetanu, ale nevaříme. V míse ušleháme žloutky, cukr a vanilkovou tresť, vmícháme horkou smetanu s mlékem. Sebereme vrchní pěnu a krém nalijeme na rebarboru do zapékacích misek. Zapékací misky vložíme na hluboký plech, který naplníme vodou do půlky misek. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut, až krém začne tuhnout. Misky vyndáme a necháme zcela vychladnout, těsně před podáváním posypeme cukrem a flambováním zkaramelizujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept