Krémový dezert s rebarborou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémový dezert s rebarborou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 48187 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
40 g | Cukr krystal |
40 g | Cukr vanilka |
20 g | Máslo čerstvé |
60 g | Med včelí |
120 ml | Mléko plnotučné |
200 g | Reveň (Rebarbora) |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ml | Tresť vanilková |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 369,5mg |
Draslík | 128,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 128,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr krystal, Med včelí, Reveň (Rebarbora), Tresť vanilková, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémový dezert s rebarborou postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme rebarboru na kostičky, med a vanilkový cukr. Zahříváme 6 minut, až rebarbora změkne a cukr začne karamelizovat. Rozdělíme do zapékacích misek. |
2 | V rendlíku zahřejeme mléko a smetanu, ale nevaříme. V míse ušleháme žloutky, cukr a vanilkovou tresť, vmícháme horkou smetanu s mlékem. Sebereme vrchní pěnu a krém nalijeme na rebarboru do zapékacích misek. Zapékací misky vložíme na hluboký plech, který naplníme vodou do půlky misek. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut, až krém začne tuhnout. Misky vyndáme a necháme zcela vychladnout, těsně před podáváním posypeme cukrem a flambováním zkaramelizujeme. |