Bažant se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažant se zelím
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48188 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1200 g | Bažant obecný |
1 g | Bobkový list |
600 g | Brambory vařené |
80 g | Cibule |
4 g | Cukr krupice |
3 g | Jalovec |
40 g | Máslo čerstvé |
2 g | Nové koření celé |
20 ml | Ocet vinný červený |
30 ml | Olej slunečnicový |
2 g | Pepř černý celý |
12 g | Sůl |
1 g | Tymián sušený |
200 g | Vepřový bok uzený |
150 ml | Víno červené |
1 dl | Voda pitná |
480 g | Zelí červené - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 165,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Bobkový list, Brambory vařené, Cibule, Cukr krupice, Nové koření celé, Ocet vinný červený, Olej slunečnicový, Pepř černý celý, Sůl, Tymián sušený, Víno červené, Voda pitná, Zelí červené - sterilizované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bažant se zelím postup přípravy receptu:
1 | Vykuchaného a očištěného bažanta naporcujeme, potřeme rozpuštěným máslem a osolíme. Uzený bok bez kosti nakrájíme na malé kostičky, nasypeme do pekáčku, přiložíme porce bažanta, okořeníme celým pepřem, novým kořením, jalovcem, tymiánem, bobkovým listem, podlijeme troškou vody a dáme do trouby péct. Mezitím připravíme zelí. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji, přidáme scezené červené zelí ze sklenice, přilijeme červené víno, osolíme, podle chuti okyselíme octem a dosladíme cukrem. Dusíme asi 20 minut. |
2 | Upečené porce bažanta upravíme na talíře, doplníme dušeným zelím a podáváme s vařeným bramborem. |