Jednoduchý recept

Bažant se zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 48188
Kategorie: Maso

Ingredience

1200 g Bažant obecný
1 g Bobkový list
600 g Brambory vařené
80 g Cibule
4 g Cukr krupice
3 g Jalovec
40 g Máslo čerstvé
2 g Nové koření celé
20 ml Ocet vinný červený
30 ml Olej slunečnicový
2 g Pepř černý celý
12 g Sůl
1 g Tymián sušený
200 g Vepřový bok uzený
150 ml Víno červené
1 dl Voda pitná
480 g Zelí červené - sterilizované

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 662 kcal
Kilojoule 2 770kJ
8% Sacharidy 29 g
46% Tuky 35 g
88% Sodík 2 g
94% Bílkoviny 53 g

Bažant se zelím postup přípravy receptu:

1

Vykuchaného a očištěného bažanta naporcujeme, potřeme rozpuštěným máslem a osolíme. Uzený bok bez kosti nakrájíme na malé kostičky, nasypeme do pekáčku, přiložíme porce bažanta, okořeníme celým pepřem, novým kořením, jalovcem, tymiánem, bobkovým listem, podlijeme troškou vody a dáme do trouby péct. Mezitím připravíme zelí. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji, přidáme scezené červené zelí ze sklenice, přilijeme červené víno, osolíme, podle chuti okyselíme octem a dosladíme cukrem. Dusíme asi 20 minut.

2

Upečené porce bažanta upravíme na talíře, doplníme dušeným zelím a podáváme s vařeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept