Jednoduchý recept

Bažant na hříbkách

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 48189
Kategorie: Maso

Ingredience

1200 g Bažant obecný
600 g Bramborová kaše
250 g Hříbky čerstvé
7 g Kmín drcený
100 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý celý
150 g Slanina vepřová
12 g Sůl
150 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 748 kcal
Kilojoule 3 129kJ
6% Sacharidy 20 g
64% Tuky 48 g
69% Sodík 1 g
92% Bílkoviny 52 g

Bažant na hříbkách postup přípravy receptu:

1

Vykuchaného a očištěného bažanta naporcujeme, hříbky nebo jiné tvrdé houby nakrájíme na silnější plátky, slaninu na kostičky. Pekáček vymažeme máslem, na dno nasypeme plátky hub, okmínujeme, přisypeme kostičky slaniny, vyskládáme porce bažanta, na každou porci položíme hoblinku másla, osolíme, opepříme celým pepřem a vložíme pekáček do trouby asi na 10 minut. Nyní podlijeme troškou vína a pečeme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Ke konci pečení necháme tekutinu téměř odpařit.

2

Upečené porce bažanta upravíme na talíře, doplníme bramborovou kaší a povrch kaše ozdobíme plátky upečených hříbků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept