Jednoduchý recept

Kdoulové marmelo

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 48193

Ingredience

40 ml Citronová šťáva
400 g Cukr krupice
1 kg Kdoule
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 177 kcal
Kilojoule 742kJ
22% Sacharidy 79 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 7 mg
2% Bílkoviny 1 g

Kdoulové marmelo postup přípravy receptu:

1

Otřené a omyté kdoule zbavíme stopek a kalichů, nakrájíme na kousky a vaříme ve vodě asi 1 hodinu, až se začnou rozpadat. Směs přepasírujeme přes síto nebo v pasírovacím strojku. Z propasírované směsi odvážíme 1 kg, přimícháme citronovou šťávu a cukr, přivedeme k varu a na silném plameni vaříme za neustálého míchání asi 6 minut.

2

Provedeme želírovací zkoušku a pokud je to nutné, vaříme ještě 1-2 minuty a opět provedeme želírovací zkoušku. Hotovou marmeládu naplníme do sklenic se šroubovacími uzávěry.

Poznámka

Marmeláda – z portugalského slova marmelo, což znamená kdoule. Želírovací zkouška – před uplynutím doby vaření necháme horkou hmotu odkapat. Pokud je poslední kapka tuhá, bude tuhá i zavařenina, jinak necháme povařit ještě 1-2 minuty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept