Recept

Košíčky s hruškami a rokfórem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 48194
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Máslo čerstvé
400 g Těsto filo
Náplň do košíčků
2 ks Broskve
6 ks Cibulka jarní
1 ks Citrony
4 polévková lžíce Džem brusinkový
2 ks Hrušky
1 polévková lžíce Likér pomerančový
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř červený celý
0,5 kávová lžička Pepř zelený mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 ks Pomeranče
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
750 g Srnčí panenka
3 špetka Sůl
250 g Sýr Rokfór
1 kávová lžička Tresť pomerančová
400 g Žampiony čerstvé
Cumberlandská omáčka
1 ks Citrony
0,5 kávová lžička Hořčice v prášku
0,5 kávová lžička Ocet vinný
1 špetka Pepř cayenský
1 ks Pomeranče
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Víno portské
60 g Višně kandované
4 polévková lžíce Voda pitná
2 polévková lžíce Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 954 kcal
Kilojoule 3 990kJ
35% Sacharidy 126 g
55% Tuky 41 g
93% Sodík 2 g
50% Bílkoviny 28 g

Košíčky s hruškami a rokfórem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme Cumberlandskou omáčku podle Anglického receptu:

2

Důkladně omyjeme pomeranč s citrónem a ovoce osušíme. Kůru z obou citrusů nastrouháme a kůru dáme do rendlíku. Přilijeme 4 lžíce vody a pomalu vaříme 5-7 minut. Pak přidáme přecezenou šťávu z celého pomeranče a citrónu, špetku soli, špetku kajenského pepře, 4 lžíce portského vína, 2 lžíce rybízového želé, 0.5 lžičky práškové hořčice a podle chuti můžeme přidat 0.5 lžičky octu. Nakonec přimícháme pokrájené kandované višně. Vše povaříme při mírné teplotě 3-4 minuty, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

3

Omyjeme rozmarýn s petrželkou kudrnkou a drobně bylinky nakrájíme. Mražené plátky těsta Filo dáme na vál a vykrojíme z nich 16 koleček o průměru asi 14-16 cm. Máslem si vymažeme 8 žáruvzdorný misek, do kterých vložíme po jednom plátku těsta, každý plátek těsta potřeme máslem a na ně položíme další plátek těsta. Okraje těsta v miskách ozdobně zvlníme.

4

Špalíček masa ze srnčí svíčkové omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké hranolky. Omyjeme jarní cibulku a pokrájíme ji na tenká kolečka. Malé žampiony očistíme, omyjeme a osušíme, pak je nakrájíme na malé kostičky.

5

V pánvi si rozpálíme olej s máslem, na něm orestujeme hranolky masa. Restujeme 1-2 minuty, osolíme je opepříme a vyjmeme z omastku. Na ten samý omastek vložíme cibuli s žampióny a restujeme společně přibližně 1 minutu. Vrátíme maso, vše promícháme, přidáme bylinky, pomerančovou příchuť, pomerančový likér, červený celý pepř a brusinkovým džem. Za občasného promíchání při mírné teplotě necháme směs "táhnout" 4-5 minut.

6

Broskve, rozpůlíme, vyjmeme pecku a rozkrájíme je na čtvrtky. Omyté hrušky rozkrojíme, zbavíme jadřinců, oloupeme a nakrájíme na osminky.

7

Do košíčků rozdělíme náplň, na náplň položíme dva dílky hrušky, čtvrtku broskve, vše posypeme rozdrobeným sýrem (Rokfór). Košíčky vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C přibližně 15 minut.

8

Ke košíčkům s hruškami podáme v miskách Cumberlandskou omáčku a nakrájené plátky omytého pomeranče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept