Topinky s třemi druhy másla - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Topinky s třemi druhy másla
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 48195 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bageta |
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice francouzská |
250 g | Máslo čerstvé |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Pepř citronový |
20 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 78,4mg |
Draslík | 173,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 73,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bazalka, Citronová šťáva, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice francouzská, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř citronový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Topinky s třemi druhy másla postup přípravy receptu:
1 | V první misce smícháme třetinu rozehřátého másla s nasekanou bazalkou a strouhaným parmezánem. |
2 | V druhé misce zamícháme druhou třetinu rozehřátého másla s citronovou šťávou a citronovým pepřem. |
3 | Do třetí misky zamícháme hořčici se zbytkem másla. Všechna másla následně dáme do ledničky zatuhnout. |
4 | Mezitím nakrájíme bagetu na plátky a pokapeme každý plátek olivovým olejem. Gril rozehřejeme na maximum a plátky pečiva necháme na grilu opéct z každé strany do zlatova. Ještě teplé krajíce ihned podáváme spolu s třemi druhy másla. |