Jednoduchý recept

Vepřové řízečky na zelenině s provensálským kořením

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 48197
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Cuketa
2 polévková lžíce Olej olivový
75 g Olivy černé
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Provensálské koření
1 špetka Sůl
400 g Vepřová kýta
1,5 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 214kJ
2% Sacharidy 6 g
24% Tuky 18 g
14% Sodík 282 mg
35% Bílkoviny 20 g

Vepřové řízečky na zelenině s provensálským kořením postup přípravy receptu:

1

Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Cuketu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Olivy vypeckujeme a nakrájíme.

2

Vepřové maso naporcujeme na 8 menších řízků, omyjeme je a osušíme, lehce naklepeme, opepříme a osolíme.

3

V pánvi rozehřejeme olej, řízečky na něm prudce z obou stran osmahneme, vyjmeme je z pánve a přikryté dáme do tepla.

4

Na olej do pánve nasypeme nakrájenou zeleninu a za stálého míchání ji 3 až 5 minut smažíme. Pak přilijeme víno, přidáme olivy a provensálské koření a bez pokličky 5 minut vaříme.

5

Řízečky dáme zpět do omáčky, prohřejeme a podáváme se zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept