Recept

Brambory ve slupce s rajčatovým dipem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 48198
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Bobkový list
300 g Brambory
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Kečup
1 ks Okurky nakládané
60 ml Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rajčata
1 špetka Sůl
60 ml Voda pitná
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 212kJ
7% Sacharidy 25 g
27% Tuky 21 g
76% Sodík 2 g
8% Bílkoviny 5 g

Brambory ve slupce s rajčatovým dipem postup přípravy receptu:

1

Na rozpáleném oleji lehce osmažíme cibuli. Poté k ní přidáme nadrcený česnek a smažíme další 1 minutu. Dále přidáme postupně vodu, nakrájená rajčata, nakrájené okurky, kečup a zbylé koření.

2

Do misky nalijeme olej a smícháme ho s 1 lžičkou soli. V slaném oleji následně omyté brambory "vykoupeme" a zabalíme je do alobalu.

3

Brambory dáme na gril a zvolna pečeme. Pravidelně otáčíme, dokud nebudou brambory měkké. To zkoušíme pomocí špejle, která by měla hotovou bramboru bez problémů propíchnout.

4

Ugrilované brambory rozřízneme křížem a navrch dáme 1 lžičku rajčatového dipu, kterou jsme si na začátku připravili.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept