Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 48199
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Celer bulvový
1 stroužek Česnek
250 g Čočka jedlá
600 g Játra husí
20 g Máslo čerstvé
50 g Mrkev kořen
8 g Pepř černý mletý
50 g Pórek
200 g Slanina vepřová
10 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 880kJ
10% Sacharidy 35 g
52% Tuky 39 g
54% Sodík 1 g
56% Bílkoviny 32 g

Husí játra s čočkou postup přípravy receptu:

1

Do rendlíku dáme čočku, tymián, bobkový list a česnek, zalijeme vodou tak, aby čočka byla překrytá a vaříme na mírném ohni 25 minut. Zatím v jiném rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, celer a pórek a za stálého míchání orestujeme 10 minut. Zároveň také na pánvi opečeme nakrájenou slaninu dokřupava.

2

Když je čočka měkká, slijeme přebytečnou vodu, vyjmeme tymián a bobkový list. Vmícháme do ní opečenou slaninu a orestovanou zeleninu, osolíme, opepříme a udržujeme teplé.

3

Na pánvi rozehřejeme máslo a zprudka opečeme plátky jater 2 minuty z každé strany, na konci pečení osolíme a opepříme.

4

Na střed talíře navršíme kopeček čočky a poklademe plátky opečených jater.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept