Jednoduchý recept

Hovězí plátek s bylinkami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48200

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 hrst Bazalka
2 ks Cibule
800 g Hovězí maso zadní
2,5 dl Hovězí vývar základní
1 hrst Kopr čerstvý
125 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
1 hrst Rukola
3 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
1 dl Voda pitná
4 dl Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 743 kcal
Kilojoule 3 110kJ
4% Sacharidy 13 g
64% Tuky 48 g
30% Sodík 593 mg
87% Bílkoviny 49 g

Hovězí plátek s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso omyjeme, osušíme, naporcujeme, opepříme a osolíme.

2

Pekáč vymažeme olejem, vložíme do něj maso, podlijeme trochou vývaru a pečeme v troubě, předehřáté na 220°C.

3

Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky.

4

Petrželku, bazalku, rukolu a kopr opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nasekáme najemno, pak v míse smícháme s česnekem, kostičkami slaniny a strouhankou. Směsí během pečení potíráme maso a do pekáče přiléváme víno. Po 30 minutách pečení ještě k masu přisypeme najemno nakrájenou cibuli.

5

Když je maso měkké - přibližně za 1 hodinu, vyjmeme ho a necháme přikryté s míse a v teple. Do omáčky v pekáči vmícháme máslo, podle chuti ji opepříme a osolíme a necháme ještě krátce nepřikrytou provařit.

6

Maso podáváme s omáčkou, vhodnou přílohou jsou bramboráčky nebo smažené bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept