Hovězí plátek s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátek s bylinkami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48200 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 hrst | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
800 g | Hovězí maso zadní |
2,5 dl | Hovězí vývar základní |
1 hrst | Kopr čerstvý |
125 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 hrst | Rukola |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
4 dl | Víno bílé |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 170,5mg |
Draslík | 303,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 347,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kopr čerstvý, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí plátek s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso omyjeme, osušíme, naporcujeme, opepříme a osolíme. |
2 | Pekáč vymažeme olejem, vložíme do něj maso, podlijeme trochou vývaru a pečeme v troubě, předehřáté na 220°C. |
3 | Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky. |
4 | Petrželku, bazalku, rukolu a kopr opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nasekáme najemno, pak v míse smícháme s česnekem, kostičkami slaniny a strouhankou. Směsí během pečení potíráme maso a do pekáče přiléváme víno. Po 30 minutách pečení ještě k masu přisypeme najemno nakrájenou cibuli. |
5 | Když je maso měkké - přibližně za 1 hodinu, vyjmeme ho a necháme přikryté s míse a v teple. Do omáčky v pekáči vmícháme máslo, podle chuti ji opepříme a osolíme a necháme ještě krátce nepřikrytou provařit. |
6 | Maso podáváme s omáčkou, vhodnou přílohou jsou bramboráčky nebo smažené bramborové hranolky. |