Bažantí stehýnka se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažantí stehýnka se zeleninou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 48202 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
900 g | Bažantí stehno |
600 g | Brambory vařené |
150 g | Celer bulvový |
1 g | Česnek sušený |
60 g | Cibule |
150 g | Houby čerstvé |
2 g | Jalovec |
150 g | Mrkev kořen |
2 g | Nové koření mleté |
2 g | Pepř černý mletý |
80 g | Petržel kořen |
150 g | Slanina vepřová |
12 g | Sůl |
1 g | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 137,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažantí stehno, Brambory vařené, Celer bulvový, Česnek sušený, Cibule, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Jalovec, Mrkev kořen, Nové koření mleté, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bažantí stehýnka se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na nudličky, mrkev, celer a petržel očistíme a nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky. |
2 | Do pekáčku nasypeme slaninu, strouhanou zeleninu, cibuli, přiložíme bažantí stehýnka, osolíme, opepříme, přidáme drcený jalovec, nové koření, tymián, sušený česnek a pekáček dáme do trouby péct. Podle potřeby podléváme vodou. Přibližně v polovině pečení přisypeme plátky hub a dopečeme. |
3 | Bažantí stehýnka na talířích obložíme vařenými bramborami a přelijeme vypečenou šťávou se zeleninou a houbami. |