Jednoduchý recept

Marinovaný losos s chřestem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48203

Ingredience

500 g Chřest zelený
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
250 g Losos uzený
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 142 kcal
Kilojoule 595kJ
3% Sacharidy 11 g
4% Tuky 3 g
6% Sodík 113 mg
34% Bílkoviny 19 g

Marinovaný losos s chřestem postup přípravy receptu:

1

Uzeného lososa naporcujeme a rozložíme na mísu.

2

Petrželku omyjeme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. V misce pak polovinu petrželky a česnek smícháme s pomerančovou i citronovou šťávou a cukrem, podle chuti opepříme a osolíme. Tuto marinádu nalijeme na lososa, mísu přikryjeme a necháme 15 minut v chladnu.

3

Chřestu oloupeme dolní třetinu, konce odřízneme a dáme ho na 5 minut vařit do osolené vařící vody. Pak chřest slijeme, v sítu zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat.

4

Lososa vyjmeme po 15 minutách z marinády a rozdělíme na talíře.

5

Chřest rozdělíme na porce, namočíme je v marinádě a přidáme k rybám na talířích. Podáváme posypané zbylou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept