Marinovaný losos s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný losos s chřestem
Marinovaný losos s chřestem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48203 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
500 g | Chřest zelený |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
250 g | Losos uzený |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 41,9mg |
Draslík | 279,7mg |
Vláknina | 187,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Cukr krupice, Losos uzený, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný losos s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Uzeného lososa naporcujeme a rozložíme na mísu. |
2 | Petrželku omyjeme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. V misce pak polovinu petrželky a česnek smícháme s pomerančovou i citronovou šťávou a cukrem, podle chuti opepříme a osolíme. Tuto marinádu nalijeme na lososa, mísu přikryjeme a necháme 15 minut v chladnu. |
3 | Chřestu oloupeme dolní třetinu, konce odřízneme a dáme ho na 5 minut vařit do osolené vařící vody. Pak chřest slijeme, v sítu zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat. |
4 | Lososa vyjmeme po 15 minutách z marinády a rozdělíme na talíře. |
5 | Chřest rozdělíme na porce, namočíme je v marinádě a přidáme k rybám na talířích. Podáváme posypané zbylou petrželkou. |