Recept

Taštičky z listového těsta s masem a rajčatovo-meruňkovým čatní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 48204
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Hořčice
300 g Listové těsto
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
4 polévková lžíce Sezam - semena
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2 ks Vaječný bílek slepičí
Čatní
2 stroužek Česnek
150 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Hrozinky
60 g Meruňky sušené
1,2 dl Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
750 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Voda pitná
Masová náplň
2 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 ks Šalotka
1 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
400 g Vepřové maso mleté
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,020 kcal
Kilojoule 4 269kJ
31% Sacharidy 110 g
91% Tuky 68 g
17% Sodík 334 mg
57% Bílkoviny 32 g

Taštičky z listového těsta s masem a rajčatovo-meruňkovým čatní postup přípravy receptu:

1

Omytá rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme je do hrnce. Sušené meruňky omyjeme a nakrájíme na proužky, oloupaný česnek posekáme nadrobno. Omyjeme zlaté hrozinky a spolu s česnekem je přidáme k rajčatům. Přidáme cukr, pepř, sůl, ocet a vodu. Promícháme, přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a pomalu vaříme pod pokličkou 1-1.5 hodiny. Často směs promícháme. Uvařené rajčatovo-meruňkové čatní necháme vychladnout.

2

Bylinky: rozmarýn, bazalku, petrželku a tymián omyjeme, drobně pokrájíme a v misce promícháme. Mleté vepřové libové maso dáme do mísy. Očistíme šalotku a česnek, drobně pokrájíme a přidáme k masu. Doložíme sůl, pepř, bylinky, smetanu, strouhanku a masovou směs důkladně promícháme.

3

Listové těsto rozřežeme na pomoučeném vále na 4 díly. Z každého vyválíme plát těsta silný 2-3 mm a široký do 10 cm. Pláty těsta potřeme hořčicí, kromě okrajů (asi 1 cm). Posypeme je směsí bylinek a natřeme masovou směsí. Okraje potřeme rozšlehaným bílkem a plátky těsta svineme do závinů. Potřeme je zbývajícím bílkem, posypeme sezamovými semínky a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 180°C přibližně 20 minut.

4

Upečené závitky podáváme teplé i studené s rajčatovo-meruňkovým čatní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept