Taštičky z listového těsta s masem a rajčatovo-meruňkovým čatní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Taštičky z listového těsta s masem a rajčatovo-meruňkovým čatní
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 48204 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 polévková lžíce | Hořčice |
300 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
4 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Čatní | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
150 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hrozinky |
60 g | Meruňky sušené |
1,2 dl | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
750 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Masová náplň | |
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 ks | Šalotka |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřové maso mleté |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 97,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Rozmarýn čerstvý, Sezam - semena, Tymián čerstvý, Vaječný bílek slepičí, Česnek, Cukr krupice, Meruňky sušené, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Česnek, Šalotka, Strouhanka, Sůl, Vepřové maso mleté, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Listové těsto, Petržel - nať, Hrozinky, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Taštičky z listového těsta s masem a rajčatovo-meruňkovým čatní postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme je do hrnce. Sušené meruňky omyjeme a nakrájíme na proužky, oloupaný česnek posekáme nadrobno. Omyjeme zlaté hrozinky a spolu s česnekem je přidáme k rajčatům. Přidáme cukr, pepř, sůl, ocet a vodu. Promícháme, přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a pomalu vaříme pod pokličkou 1-1.5 hodiny. Často směs promícháme. Uvařené rajčatovo-meruňkové čatní necháme vychladnout. |
2 | Bylinky: rozmarýn, bazalku, petrželku a tymián omyjeme, drobně pokrájíme a v misce promícháme. Mleté vepřové libové maso dáme do mísy. Očistíme šalotku a česnek, drobně pokrájíme a přidáme k masu. Doložíme sůl, pepř, bylinky, smetanu, strouhanku a masovou směs důkladně promícháme. |
3 | Listové těsto rozřežeme na pomoučeném vále na 4 díly. Z každého vyválíme plát těsta silný 2-3 mm a široký do 10 cm. Pláty těsta potřeme hořčicí, kromě okrajů (asi 1 cm). Posypeme je směsí bylinek a natřeme masovou směsí. Okraje potřeme rozšlehaným bílkem a plátky těsta svineme do závinů. Potřeme je zbývajícím bílkem, posypeme sezamovými semínky a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 180°C přibližně 20 minut. |
4 | Upečené závitky podáváme teplé i studené s rajčatovo-meruňkovým čatní. |