Polévka z králíka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z králíka
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 48206 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
4 g | Bobkový list |
0,5 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
800 g | Králičí maso |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
30 g | Petržel - nať |
20 g | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 76,0mg |
Draslík | 718,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Králičí maso, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Petržel kořen, Šalvěj čerstvá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z králíka postup přípravy receptu:
1 | Králičí hlavu, kosti a břišní část dobře očistíme a omyjeme. Všechno maso naskládáme na suchý plech a v nahřáté troubě při dvěstěstupňové teplotě zapečeme přibližně 15-20 minut. Zapečené maso přeložíme z plechu do většího hrnce. Přidáme ostrouhanou mrkev, petržel, celer, oloupanou cibuli a česnekem. Vhodíme bobkový list, celý pepř, šalvěj, posypeme mletou paprikou a nakonec vše zalijeme vodou a přivedeme k varu. |
2 | Když je polévka vřící a hodně bublá, stáhneme plamínek a na slabém plamínku králíka vaříme 120-180 minut. Po celou dobu vaření sítkem sbíráme bílou pěnu. |
3 | Hotovou polévku scedíme, maso a zeleninu nakrájíme na malé kousky, které vrátíme do polévky. Přisypeme nakrájenou petrželovou nať, podle chutě osolíme, opepříme. Hrnec přiklopíme a polévku ještě přivedeme k varu. Stáhneme ji z ohně, necháme 10 minut pod poklicí a potom ji porcujeme do polévkových misek nebo hlubokých talířů. |
Poznámka
Polévku podáváme teplou. Nejlépe chutná s domácími nudlemi.
Výborná, od teď naše oblíbená. Na vařeném bílém masíčku z králíka si pochutnaly moje děti. Rvou se o líčka z hlavy. Prý je tam nejlepší masíčko :D