Lívance s medem pro celiaky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance s medem pro celiaky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 48208 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 ml | Med včelí |
500 g | Mouka pohanková |
2 g | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 1,2mg |
Draslík | 76,5mg |
Vláknina | 222,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pohanková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance s medem pro celiaky postup přípravy receptu:
1 | Kypřící prášek do pečiva smícháme s pohankovou moukou a do této směsi přimícháváme vodu tak, aby nám vzniklo řídké těsto. Toto těsto ochutíme špetkou soli a potom z něj usmažíme lívanečky v rozehřátém másle. Ještě horké lívanečky potíráme medem a ihned podáváme. |