Ostré cuketové bramboráčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostré cuketové bramboráčky
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48210 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Bramboráčky | |
---|---|
2 ks | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
300 g | Cuketa |
1 polévková lžíce | Majoránka čerstvá |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 dl | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Příloha | |
1 ks | Cibule červená |
200 g | Okurka salátová |
2 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl bylinková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 127,7mg |
Draslík | 472,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cuketa, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Okurka salátová, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majoránka čerstvá, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Cibule červená, Sůl bylinková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostré cuketové bramboráčky postup přípravy receptu:
1 | Cuketu omyjeme, osušíme, nahrubo nastrouháme a dáme do mísy. Chilli papričky omyjeme, rozkrájíme, zbavíme semínek a nasekáme nadrobno. Očištěný česnek utřeme. Čerstvou majoránku omyjeme, vodu setřepeme, lístky odrhneme a přidáme k cuketě, ze které slijeme vodu. Přidáme chilli, česnek, mouku, sůl, pepř, smetanu, vejce a směs důkladně promícháme. |
2 | Omyjeme salátovou okurku hadovku s rajčaty a zeleninu nakrájíme na silnější kolečka. Očistíme červenou cibuli a také ji pokrájíme na kolečka. |
3 | V pánvi si rozpálíme olej. Cuketovou směs nabereme lžící, v pánvi vytvarujeme malé kulaté bramboráčky, které usmažíme dozlatova z každé strany. Horké dáme na talíře, ozdobíme je cibulí, plátky okurky s rajčaty, které ochutíme bylinkovou solí a ihned podáváme. |