Vanilková zmrzlina se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 185 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vanilková zmrzlina se smetanou
Celkový čas: | 185 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 180 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 48211 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
110 g | Cukr krystal |
1 kávová lžička | Cukr vanilka |
2 polévková lžíce | Puding-vanilkový |
40 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 195,0mg |
Draslík | 58,8mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Puding-vanilkový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vanilková zmrzlina se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Ve smetaně rozmícháme 2 lžíce vanilkového pudingu. Žloutky utřeme s cukrem a 1 lžičkou vanilkového cukru do pěny. Žloutkovou pěnu zředíme smetanou a tuto směs přivedme k varu ve vodní lázni. Směs necháme vychladit na pokojovou teplotu. |
2 | Než směs vychladne, z bílků, které nám zbyly po žloutcích, vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do vychladlé směsi. Nakonec zmrzlinu necháme alespoň 2,5 hodiny zmrazit v mrazáku. |
3 | Tuto pochoutku servírujeme zmrzlou, ozdobenou šlehačkou. |
Poznámka
V uvedené době přípravy je zahrnuta i doba chlazení. Zmrzlinu podáváme s čerstvým ovocem.