Jednoduchý recept

Divoká kachna se zeleninovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 48212
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Brambory vařené
150 g Cibule
5 g Citronová kůra
50 g Jablka
1200 g Kachna divoká
3 g Kmín celý
40 g Kompot brusinkový
120 g Máslo čerstvé
2 g Nové koření celé
2 g Pepř černý mletý
80 g Slanina vepřová
10 g Sůl
80 ml Víno červené
500 ml Vývar z hovězích kostí
300 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 627 kcal
Kilojoule 2 621kJ
8% Sacharidy 31 g
45% Tuky 34 g
70% Sodík 1 g
84% Bílkoviny 47 g

Divoká kachna se zeleninovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu nasolíme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, jablka oloupeme a také nastrouháme nahrubo. V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, jablka, zeleninu, slaninu a osmažíme dorůžova. Přiložíme kachnu, okmínujeme, podlijeme vývarem, ochutíme citronovou kůrou, mletým pepřem, celým novým kořením, pekáč vložíme do trouby a za občasného podlévání a polévání vypečeným tukem pečeme doměkka.

2

Kachnu vyjmeme, naporcujeme, rozdělíme na talíře, výpek se zeleninou v pekáči rozmixujeme dohladka, přilijeme víno, přisypeme scezené brusinky, provaříme a odstavíme. Maso na talířích doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept