Divoká kachna se zeleninovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoká kachna se zeleninovou omáčkou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48212 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
150 g | Cibule |
5 g | Citronová kůra |
50 g | Jablka |
1200 g | Kachna divoká |
3 g | Kmín celý |
40 g | Kompot brusinkový |
120 g | Máslo čerstvé |
2 g | Nové koření celé |
2 g | Pepř černý mletý |
80 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
80 ml | Víno červené |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
300 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 191,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 21,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Citronová kůra, Jablka, Kmín celý, Nové koření celé, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot brusinkový, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí , Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna divoká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Divoká kachna se zeleninovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu nasolíme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, jablka oloupeme a také nastrouháme nahrubo. V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, jablka, zeleninu, slaninu a osmažíme dorůžova. Přiložíme kachnu, okmínujeme, podlijeme vývarem, ochutíme citronovou kůrou, mletým pepřem, celým novým kořením, pekáč vložíme do trouby a za občasného podlévání a polévání vypečeným tukem pečeme doměkka. |
2 | Kachnu vyjmeme, naporcujeme, rozdělíme na talíře, výpek se zeleninou v pekáči rozmixujeme dohladka, přilijeme víno, přisypeme scezené brusinky, provaříme a odstavíme. Maso na talířích doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku. |